Dansk Industris Total Gulvservice
Polerede betongulve og behandling af stengulve, til private og erhverv i hele Danmark
Ønsker du at vide mere
Send forespørgsel
STENGULVSPECIALISTERNE
My status
Artisans by nature
Marmor - granit - terrazzo - beton
Terrazzo
Betongulve
Om os
Renovering
Artikler
Stengulve
Stenvægge
DITOG.DK
Services
Billedgalleri
Referencer
Kontakt os

Epoxy vs. poleret betongulv


Den svenske gulvrevolution, Det ideelle industrigulv til hård belastning


Det er over ti år siden man har udviklet en helt ny gulvtype i Sverige til afløsning for epoxy gulve. Gulvene er afprøvet mange steder, og bl.a. er det til dato det eneste gulv, som har haft en god holdbarhed hos Saab i deres truck gang. Her har slibning og polering af betongulvene, holdt mere end 3 gange så lang tid som et spartlet epoxy gulv. Læs mere om poleret betongulve

Baggrunden for udviklingsarbejdet er at man ønskede at lave terrazzogulve til butikscentre støbt i et stykke, hvor man kunne lege begrænset med cementfarve og tilsat sten i forskellig farve og størrelse.

Derved kunne man producere nogle særdeles spændende gulve der kunne tilgodese bygherrekrav til et flot udseende, og samtidig gøre dem mere slidstærke. Man undgår de gængse problemer med knækkede fliser og kanter.

Det problem man ser i ældre indkøbscentre i Danmark er også løst. Cementen er meget blødere end stenene, hvilket bevirker at stenene med tiden bliver meget højere end cementen.

Udviklingen har nu medført at man har udviklet en kombineret hærder og imprægnering.

Den virker sammen med kalk, hærder kalken og fylder resten ud. Det vil sige at de evt. bløde kalkholdige sten bliver stærkere sammen med cementen så gulvet får en meget mere ensartet hårdhed.

Et hærdet og slebet beton gulv er meget mere slidstærkt end epoxy, og helt uimodtagelig for varmepåvirkninger i modsætning til epoxy.

Ofte skyldes problemer med epoxy at der enten kommer fugt op nedefra, eller der er partikler som løsner sig under belægningen.

Det vil også ske med denne belægning, at visse partier viser sig at være svage i forbindelse med et eksisterende gulv, men reparationerne vil være helt anderledes simple og holdbare.

Det eneste minus der er ved denne behandling, er at gulvet kommer til at se ud som det nu gør hvis man lægger et eksisterende gulv om.

Vi blotlægger ballast stenene ved slibning, og hvis de ikke ligger jævnt fordelt er det bare sådan og ikke til at ændre.

Hvis vi ligger et nyt helstøbt, gulv vil der naturligvis ikke være nogle svage steder, som kan skalle af, og belægningen vil være helt homogen.

beton design med guldstoev af DITOG Stengulvspecialisterne